Skip to main content

Računarske i telekomunikacione tehnologije

Kompletno IT rešenje

LAN, MAN, WAN mreže

Osim klasičnih LAN mreža Bit Projekt se bavi i projektovanjem MAN/WAN mreža, VPN-a, wireless mreža, sigurnosnih sistema sa IP kamerama, VoIP-om i mešovitih mreža koje obuhvataju više navedenih tehnologija.

Pasivna mrežna oprema

Bit Projekt svoju ponudu pasivne mrežne opreme, kako za optiku tako i za bakar, bazira na ponudi renomiranog svetskog proizvodača – Corning-a.
Više detalja o Corning mrežnim rešenjima možete pogledati ovde.

Aktivna mrežna oprema

Bit Projekt pri projektovanju LAN/MAN/WAN mreža koristi aktivnu mrežnu opremu svetskih renomiranih proizvodaca i rešenja koja su se pokazala dobrim u praksi, u prvom redu proizvođača: Hewlett-Packard, Cisco, Axis i MikroTik.
Više detalja o aktivnoj mrežnoj opremi možete pogledati ovde.

Instalacija kablovskih sistema

Konstantno smo u toku sa novim tehnologijama, i naše osoblje primenjuje nove proizvode i instalacione tehnike. Naši klijenti direktno profitiraju od našeg iskustva i naše posvećenosti ovoj grani industrije
Više detalja o instalaciji kablovskih sistema možete pogledati ovde.

Data Centri

Bit Projekt poseduje veliko iskustvo na realizaciji Data Centar-a. Naša referenca su Republički fond za zdravstveno osiguranje čiji data centar prikuplja i obrađuje podatke iz filija Fonda širom Srbije, Mobilni operater VIP, Power Symbol Technology, …

Pasivna mrežna oprema za Data Centre

Firma Corning Cable System koju zastupamo formira svetske standarde kablovske infrastrukture za data centre.
Njihova rešenja štede klijentima novac i vreme. To su prefabrikovani kablovski sistemi dizajnirani tako da smanje proces implementacije optičke i bakarne mrežne infrastrukture za data centre. Modularna konstrukcija smanjuje vreme instalacije za 75%, komponente su prilagodljive , brzo zamenjive. Sem uštede u vremenu svaki deo sistema je osmišljen tako da pruža i do 60% uštede prostora u podnom razvodu čime se dodatno dobija na uštedi energije sistema za hlađenje.
Više detalja o Corning mrežnim rešenjima za Data Centre možete pogledati ovde.

Računarska oprema

Pri odabiru računarske opreme rukovodimo se principima beskompromisne pouzdanosti i performansama, vodeći pritom računa o potrebama i željama korisnika.

Intel

Proizvodi kompanije Intel su nadaleko čuveni po svom kvalitetu, performansama i pouzdanosti.
Naša kompanija učestvuje u Intel Technology Provider Gold programu, što nam daje mnogobrojne prednosti u odnosu na konkurenciju. Kao deo Intel Technology Provider programa, Bit Projekt je u poziciji da značajno unapredi već dobru saradnju sa Intel-om, da tržištu među prvima ponudi nove Intel-ove proizvode i da sklapa, prodaje i servisira najnovije Intel platforme.
Više detalja o Intel proizvodima možete pogledati na http://www.intel.com/ .

Računarska oprema i komponente

Desktop rešenja
Bazirana na Intel hardverskoj platformi.
Naša desktop rešenja pokrivaju sve segmente, od poslovnih sistema, pa sve do home entertainment proizvoda.

Notebook računari
Bazirana na Intel hardverskoj platformi.
Od ultrabook računara, do desktop replacment modela

Mobile proizvodi
Smart phone uređaji i tablet računari.

Periferije
Štampači, skeneri, digitalni foto aparati…

Serverska i storage rešenja

Serverska rešenja

Intel rešenja

Intelova rešenja za servere pokrivaju sve oblasti primena, od SMB primena, sve do upotrebe u HPC okruženjima.
Sa Intelovim serverskim rešenjima dobijate kvalitet, fleksibilnost i podršku kako bi došli do rešenja koja su konfigurabilna, izmenjiva i povoljna.
Više detalja o Intel serverskim rešenjima možete pogledati ovde.

Hewlett-Packard ProLiant Serveri

Inteligentni serveri, uključujući rack i tower servere, blade servere i skalabilne sisteme.
Više detalja o HP ProLiant serverima možete pogledati ovde.

Adminstracija servera

Bit Projekt već dugi niz godina radi instalaciju, početnu administraciju i daljinsku administraciju aktivne mrežne opreme u mrežama najrazličitijih arhitektura i stepena složenosti.
Više detalja o našoj usluzi administriranja servera možete pogledati ovde.

Storage rešenja

Business rešenja

  • HP storage rešenja
  • EMC storage rešenja

SBS/Home rešenja

  • Iomega storage rešenja
  • QNAP storage rešenja
  • NETGEAR storage rešenja

Aktivna mrežna oprema

Cisco

Cisco System pokriva ceo spektar mrežne opreme, počevši od klasičnih routing/switching mrežnih urežaja, preko firewall, VOIP i wireless rešenja pa do storage networking-a, virtuelizacije servera, optičkih mreža itd. Cisco je lider i u primeni i uvođenju najnovijih standarda i tehnologija.
Bit Projekt ima tim sertifikovanih Cisco inženjera kvalifikovanih za projektovanje mrežnih rešenja baziranih na Cisco opremi. Do sada smo realizovali veliki broj lokalnih kao i WAN/MAN mreža gde okosnicu mrežne infrastrukture čine Cisco ruteri i svičevi.
Cisco ruteri – više detalja o Cisco ruterima možete pogledati ovde.
Cisco svičevi – više detalja o Cisco svičevima možete pogledati ovde.

HP Networking

Danas HP sa familijom ProCurve svičeva zauzima drugo mesto na američkom tržištu odmah iza neprikosnovenog Cisco-a, sa tendencijom stalnog rasta prodaje i zahvatanja sve većeg tržišnog udela. Glavne prednosti HP ProCurve svičeva su: poštovanje otvorenih industrijskih standarda – ne baziraju se na licenciranim HP tehnologijama, cena, jaka podrška sigurnosnih standarda, skalabilnost, potpuna interoperabilnost sa proizvodima drugih kompanija, doživotna garancija, zamena neispravnog uređaja novim u roku od 24h, besplatna telefonska podrška ili putem Web-a, besplatne nadogradnje softvera, besplatan softver za kontrolu i nadgledanje.
Više detalja o HP svičevima možete pogledati ovde.

MikroTik

MikroTikls je kompanija osnovana 1995 god. u Rigi, glavnom gradu Letonije, sa ciljem da razvija i prodaje wireless ISP sisteme. Danas se wireless infrastruktura mnogih ISP (internet servis provajdera) zasniva upravo na wireless ruterima pogonjenim MikroTik OS-om. Zbog svoje niske cene, dobrih performansi, lakoće konfigurisanja, fleksibilnosti i velikih mogućnosti MikroTik OS je postao jako popularan kod malih ISP-ova kao i kod manjih kompanija koje žele jeftin a ipak moćan router/firewall.
Detaljnije informacije možete pogledati na http://www.mikrotik.com.

VoIP rešenja

VoIP – bezbedni, pouzdani govorni pozivi preko vaše mreže

Cisco IP telefoni

Bit Projekt svoju ponudu VoIP komunikacionih uređaja bazira na proverenim rešenjima kompanije Cisco.
Cisco rešenja za IP telefoniju predstavljaju integralni deo Cisco Unified Communications-a, što objedinjuje prenos govora, videa i podataka preko fiksnih i mobilnih mreža. Vaši zaposleni mogu obavljati međusobne razgovore koristeći gotovo bilo koji uređaj ili operativni sistem.
Više detalja o Cisco IP telefonima možete pogledati ovde.

Asterisk

Asterisk predstavlja open source okruženje za primenu u komunikacijama. Asterisk pretvara običan računar u komunikacioni server. Asterisk pokreće IP PBX sisteme, VoIP gejtvejove, servere za konferencijsku komunikaciju i druga komunikacijska rešenja.
Tim inženjera Bit Projekta vrši instalaciju i podešavanje IP telefonskih centrala baziranih na Asterisk platformi. Ovakvi sistemi, pored stanradnog prenosa govora, omogućavaju napredne komunikacione usluge, poput video poziva, konferencijskih poziva, caller ID, poziv na čekanju itd.
Više detalja o Asterisku možete pogledati na http://www.asterisk.org/.

Referentni projekti