Skip to main content

Corning mrežna rešenja

Optičke komunikacije

Fiber optički proizvodi i komponente

Fiber optički kablovi

Fiber optički kablovi za spoljašnju montažu– Kablovi za spoljašnju primenu su projektovani da izdrže zahtevnije uslove, od ekstremnih uslova do mehaničkih sila.

 • Vazdušni kablovi, kanalni kablovi, direktno ukopani kablovi

Unutrašnji/spoljni Fiber optički kablovi– Ovo su kablovi koji su dizajnirani da zadovolje i surove spoljašnje uslove, ali se takođe mogu postaviti u zatvorenom prostoru, gde ispunjavaju kriterijume zaštite od požara.

 • Vazdušni kablovi, kanalski kablovi, direktno ukopani kablovi, LSZH kablovi

Unutrašnji optički kablovi – Ovi kablovi se koriste isključivo u zgradama i moraju imati omotač otporan na plamen da bi odgovarali ovoj svrsi.

• LSZH kablovi

DETALJNIJE

Spojnice za fiber optičke kablove

Bez obzira da li vaš “fiber-to-the-home (FTTH)” dizajn mreže  ima spojnice u zakopanom ili vazdušnom okruženju, jedna stvar ostaje ista: potrebna vam je sigurna zaštita od okruženja i brzi, inkrementalni rast pretplatnika. Iz našeg iskustva na terenu znamo da nisu sve spojnice iste. Corning-ove spojnice su dizajnirane imajući na umu vaše potrebe.

 • BPEO Closure serija, FRECAP Closure sa MAX sistemom, UCNCP Fiber Optic Closures, UCAO Fiber Optic Closures, OptiSheath® Multipurpose Enclosure

ECAM instalacije – Spoljni i mehanički uvodnici za kablove (ECAM) omogućavaju vam da pripremite kabl izvan spojnice i povežete ga bez ometanja već instaliranih vlakana.

DETALJNIJE

Corning preterminirani optički kablovi

Naš portfolio sadrži niz rešenja uključujući sklopove sa jednim ili više vlakana za unutrašnju i spoljašnju primenu u različitim dužinama i više prečnika kablova. Ovi sklopovi optičkih kablova dostupni su u širokom spektru tipova konektora uključujući SC UPC, SC APC, LC UPC, LC APC, ST® Compatible, FC i MTP®.

A u osnovi, naši preterminirani kablovi sadrže Corning® ClearCurve® LBL i ZBL G.657 vlakna neosetljiva na savijanje, Corning® SMF-28® Ultra G.657.A1 & G.652.D vlakna i Corning® ClearCurve® Multimodna vlakna sa OM1 , OM2, OM3, OM4 i OM5 mogućnosti propusnog opsega, naša optička vlakna sposobna su da izdrže i najizazovnija okruženja.

Preterminirani kablovi za zatvorene prostore

 • Indoor Simplex Cable Assemblies, Indoor Duplex Cable Assemblies, Indoor Multifiber Cable Assemblies

Spoljašnji preterminirani kablovi

 • Outdoor Simplex Cable Assemblies, Outdoor Duplex Cable Assemblies, Outdoor Multifiber Cable Assemblies

DETALJNIJE

Fiber optic kućišta

Corning ima veliki izbor kućišta koja možete odabrati da odgovaraju vašim potrebama za kablovima. Veliki izbor rekova, panela, modula, splice tray i drugih strukturiranih komponenti kablova.

 • Open Rack Frames, Closed Indoor & Outdoor Cabinets, Housings, Panels, Modules and Cassettes, Splitters, Trays, Vawelength Division Multiplexing, Outlets, MDU Terminals, Ruggedized Terminals, Accessories

DETALJNIJE

Fiber Optic konekcije

Sa proverenom tehnologijom konektora za ugradnju na terenu, prekidi vlakana su brzi, laki i pouzdani. Corning tehnologija mehaničkog spajanja predstavlja brzo i ekonomično rešenje za  instalaciju optičkih mreža.

 • Konektori, adapteri, atenuatori, dodatna oprema za povezivanje optičkih vlakana

DETALJNIJE

Fiber Optic dodatna oprema

Veliki izbor dodataka za instalaciju optičkih vlakana, uključujući alate za pristup kablovskim vlaknima, komplete alata, film za poliranje, pribor za čišćenje i delove za zamenu za prethodno kupljene komplete alata.

 • Fiber Optic Cleaning Tools, Cleaver and Accessories, Polishing Film, Fiber Optic Microscope, Crimp Tools, Splice Protection

DETALJNIJE

Corning rešenja za Data centre

Uz kontinuirano širenje i rast data centara, dobro planirana kablovska infrastruktura je neophodna. Trendovi i tehnologije kao što su veštačka inteligencija, AR/VR i IoT ne samo da dovode do velikih promena u našem svakodnevnom životu, već takođe teraju vlasnike i operatere data centara da se razvijaju, kako bi išli u korak sa vremenom.

Bez obzira da li upravljate preduzećem, hiperskalabilnim/cloud ili višezakupnim data centrom, vaša infrastruktura mora da omogući pouzdanost, organizovanost, skalabilnost i fleksibilnost. Bez fleksibilnog plana kabliranja koji može lako da prihvati uobičajene selidbe, dodavanja i izmene (MAC), rast vaše mreže će biti ograničen. Dobro planiran strukturni kablovski sistem je sposoban da ispuni promenljive zahteve data centra koje nameću ovi novi trendovi, a takođe može da vas provede kroz nekoliko iteracija rešenja sistemske opreme i više generacija povećanja brzine prenosa podataka protokola.

Corning vam pomaže da na raspolaganju imate savremene alate, resurse i podršku kroz pouzdanu, bezbednu i ekonomičnu mrežu data centara.

DETALJNIJE

Bakarni proizvodi i komponente

Bakarni kablovi

Corning nudi kablove za spoljašnju i unutrašnju upotrebu, kao i industrijske data kablove za  raznim kategorijama.

 • Indoor Solid Cables, Indoor Stranded Cables, Outdoor Cables

DETALJNIJE

Preterminirani bakarni kablovi

Corning nudi bakarne patch kablove u različitim kategorijama za kancelarijske i industrijske potrebe, kao i unapred montirane bakarne kablove za prenos podataka.

 • Patch kablovi (FutureCom™ F preklopni kablovi, cat 6A. cat 6, cat 5e, FutureCom™ ekstra kratki kablovi za povezivanje, FRNC, RJ45 – RJ45 konektor), industrijski kablovi (FutureCom™ industrijski patch kabl, FRNC, 2k IP67/65 konektor, FutureCom™ industrijski patch kabl, FRNC, IP67/65 – RJ45 konektor), prekonektorizovani bakarni kabl (FutureCom™ F, cat 6A. cat 6)

DETALJNIJE

Hardverska oprema za bakarne kablove

Corning ima veliki opreme koja možete odabrati da odgovaraju vašim potrebama u radu sa kablovima.

Izbor utičnica, patch panela, podnih kutija, konektora i drugih komponenti kablova.

 • Utičnice, Patch Paneli, Podne kutije, RJ45 konektori, CP Housings, Accessories, Konektori

DETALJNIJE

Spojnice za bakarne kablove

Corning spojnice za bakarne kablove dizajnirane su za spoj bakarnih kablova za različite namene.

 • Spojnice i oprema za spojnice

DETALJNIJE

Konekcije za bakarne kablove i xDSL rešenja

Distribucioni blokovi, kDSL blokovi i IDC trake dizajnirani za prostornu i ekonomsku uštedu, namenjeni su za potrebe cetralnih soba i ormana

 • Central Office Distribution Blocks, Central Office Over-Voltage Protection (OVP), Central Office Accessories

DETALJNIJE

Dodatna oprema za bakarne kablove

Corning nudi veliki izbor proizvoda koji će vam pomoći da instalaciju kablova spoljašnjeg postrojenja učinite bržom, lakšom i efikasnijom.

 • Duct Feeding Products, Duct sealing products, Accessories for PVC Ducting

DETALJNIJE

Katalozi

In-Building Networks

Core Products EMEA

Data Centre

Core Products EMEA

FTTH Networks

Core Products EMEA

Fiber to the Premises

Fiber to the premises (FTTP) predstavlja direktnu instalaciju optičkog vlakna u pojedinačne zgrade kao što su jedinice za kuće i vikendice,stambene zgrade i preduzeća kako bi se obezbedio brzi broadband pristup. FTTP dramatično povećava brzinu veze i pouzdanost broadband mreža u poređenju sa zastarelom bakarnom infrastrukturom.

Corning pomaže mrežnim operaterima da budu korak ispred potražnje za povećanjem bandwidth opsega, tako da isti mogu ispuniti očekivanja novih primena – sa rešenjima koja ubrzavaju postavljanje, poboljšavaju performanse mreže i minimizuju troškove. Naše FTTP inovacije, razvijene uz direktnu saradnju sa kupcima, već su isporučile optičku vezu u više od 52 miliona domaćinstava širom sveta.

DETALJNIJE

Referentni projekti